Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης επελέγησαν οι έφηβοι βουλευτές που θα συμμετάσχουν στη ΙΣΤ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, οι εργασίες της οποίας θα γίνουν από τις 2 έως τις  5 Σεπτεμβρίου  2011 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
Στο πρόγραμμα πήραν μέρος φέτος 11.725 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του Λυκείου από 1.057 σχολεία (γενικά λύκεια ημερήσια και εσπερινά, δημόσια και ιδιωτικά, επαγγελματικά λύκεια και σχολές του ΟΑΕΔ, από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον ελληνισμό της διασποράς).  

Ειδικότερα, συμμετείχαν 10.332 μαθητές και μαθήτριες από 969 σχολεία της Ελλάδας, 1220 από 62 σχολεία της Κύπρου και 173 από 26 ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.
Επιστημονικό Προσωπικό του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το οποίο έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, αξιολόγησε τα γραπτά των μαθητών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, χωρίς να γνωρίζει τα ονόματα των μαθητών, αφού αυτά ήταν καλυμμένα και αντιστοιχούν έως αυτή τη στιγμή σε εννεαψήφιους κωδικούς αριθμούς.
Από τους κωδικούς αυτούς κληρώθηκαν ηλεκτρονικά, με τρόπο απόλυτα αδιάβλητο και αντικειμενικό, οι 300 έφηβοι βουλευτές και οι αναπληρωματικοί τους. Συγκεκριμένα, εξελέγησαν 8 έφηβοι βουλευτές επικρατείας, 252 από τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας μας, 20 από την Κύπρο και 20 από τον ελληνισμό της διασποράς, καθώς και οι αναπληρωματικοί τους.
Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.efivoi.gr, ενώ η ταυτοποίηση των κωδικών με τα ονόματα των μαθητών θα ολοκληρωθεί, με τη συμμετοχή των σχολείων τους, τις επόμενες ημέρες.

             Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Επιτροπής της Βουλής των Εφήβων, που απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:
Σοφία Ζαραμπούκα, συγγραφέα (πρόεδρος), αιδεσιμολογιώτατο π. Γεώργιο Μεταλληνό, ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστασία Αδάμη, φιλόλογο, Δημήτρη Γέμελο, δημοσιογράφο, Άλκη Ζέη, συγγραφέα, Αχιλλέα Λεοντάρη, τ. σχολικό σύμβουλο, Σοφία Μώραλη, εκπαιδευτικό, Ρίτσα Κικιλία-Φράγκου, καθηγήτρια πανεπιστημίου, Χρήστο Σιγάλα, τ. σχολικό σύμβουλο.
             Στη διαδικασία παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Θάνος Παπαϊωάννου και ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία καθηγητής Ευάγγελος Χρυσός.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ