Κυριακή 19 Ιουνίου 2011


Για 15 ημέρες ή ένα μήνα κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αφού τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους στερεύουν και η καθυστέρηση της δόσης κάνει χειρότερη την κατάσταση.

Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμα και να καταργηθεί η προκαταβολή μισθού ή μέσα στο καλοκαιρι, ή μέσα στο Φθινόπωρο.

Μέχρι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται 2 φορές το μήνα, οι περισσότεροι στις 13 και 27 του μηνός.


Επιπλέον προπληρώνονται από τον προηγούμενο μήνα κάθε μισθό όπως ισχύει και για τις συντάξεις. 'Ομως στο οικονοικό επιτελείο εκτιμούν οτι ενδεχομένως η 5η δόση του δανείου να καθυστερήσει για μια εβδομάδα και αντι για τις 8 Ιουλίου να εισπραχθεί στις 15.

Το σχέδιο κατάργησης των προκαταβολών υπάρχει από καιρό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τώρα φαίνεται να βγαίνει από τα συρτάρια!

Αν γίνει αυτό τον Ιούλιο και πληρωθεί το μηνιάτικο δηλαδή στο τέλος του μήνα, τότε από την μισθοδοσία ύψους 1,8 δισ ευρώ ειναι ταμειακή διευκόλυνση για το κράτος η οποία θα οδηγήσει σε μείωση κατά 1,5 δισ του ελλείμματος αφού θα μετέθετε την μισθοδοσία ενός ολόκληρου μήνα στο επόμενο έτος και όχι στο 2011!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=83324&catid=13

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ