Τετάρτη 11 Μαΐου 2011


Η Εύξεινος λέσχη Βέροιας μαζί με την προσφορά της στα παραδοσιακά δρώμενα του τόπου μας αλλά και σε πολλά άλλα ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας δεν θα μπορούσε να μην είναι ενεργή σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
Μία από τις ποιο σημαντικές δραστηριότητες στο χώρο αυτό είναι η τράπεζα αίματος που δημιουργήθηκε και διατηρείτε εδώ και 14 χρόνια με τη συμμετοχή πολλών μελών και φίλων προσπαθώντας όλοι μαζί να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Έπειτα από πρόταση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Βέροιας, από το 2007 έχει ορισθεί ημέρα κεντρικής αιμοδοσίας η 19 Μαΐου κάθε έτους,ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.


Όμως δεν είναι δυνατόν να είναι αρκετή 1 μέρα το χρόνο να καλύψει όλες τις ανάγκες που καλούμαστε να καλύψουμε από την τράπεζα αίματος, γι’αυτό θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως θα ήταν καλό όσοι μπορούμε να συμμετάσχουμε σ’αυτήν την προσπάθεια με υπευθυνότητα κάθε 3-4 μήνες που μπορούμε να δώσουμε αίμα και όχι με «ωχ αδερφισμό» του τύπου «αν χρειαστώ θα δω τι θα κάνω ή όταν χρειαστούν θα με βρούνε». Ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει αυτό είναι η πίεση χρόνου που υπάρχει κατά τη στιγμή που χρειάζεται το αίμα ενώ με ένα τηλέφωνο μπορούμε να βοηθήσουμε ή και να βοηθηθούμε από την τράπεζα αίματος όταν αυτή είναι όσο το δυνατόν ποιο ισχυρή.
Ένας άλλος λόγος που δεν πρέπει να αμελούμε τις ημερομηνίες που θέλουμε να δώσουμε αίμα είναι ότι πολλές φορές χωρίς εμείς να έχουμε κάποιο πρόβλημα μπορεί να ανασταλεί η αιμοληψία όπως κατά καιρούς συμβαίνει με τις διάφορες ιώσεις που κυκλοφορούν και αναγκαζόμαστε να εξυπηρετούμε περιπτώσεις αιμοδοσίας χωρίς να μπορούμε να αναπληρώσουμε άμεσα τις μονάδες που δίνονται.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι το μειονέκτημα των περισσοτέρων από εμάς να ξεχνάμε. Έτσι βρίσκουμε πολύ εύκολα το τηλέφωνο του  ή των υπευθύνων για να πάρουμε αίμα από την τράπεζα αίματος αλλά μετά το πέρασμα του επεισοδίου δεν βρίσκουμε και δεν θυμόμαστε κανέναν για να το επιστρέψουμε ώστε κάποιοι συνάνθρωποι μας να βοηθηθούν όπως εμείς όταν υπήρχε ανάγκη και το χειρότερο είναι πως έτσι αποδυναμώνεται η τράπεζα και τα περιστατικά που μπορεί να καλύψει.
Αίμα μπορούμε να δώσουμε σε όλα τα νοσοκομεία όπου και να βρισκόμαστε και να πιστωθεί στην τράπεζα αίματος τις Ε.Λ.Βέροιας λέγοντας πως είναι γι’αυτή.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συμμετέχουν στην αιμοδοσία και να προτρέψω όλους να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια όχι για να έχει η Ε.Λ.Βέροιας μια δυνατή τράπεζα αίματος αλλά για να είμαστε στην ευχάριστη θέση να απαντάμε πάντα θετικά στα αιτήματα των συνανθρώπων μας για βοήθεια.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης, η Ε.Λ.Β. θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Γ.Ν.Νοσοκομείο Βέροιας ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ «δώστε αίμα για το αίμα που χάθηκε» στις               19-05-2011 στο χώρο του Δημαρχείου Βέροιας από τις 10:00π.μ.




Με εκτίμηση
Γεωργαδάκης Δημήτριος
                                                                                         Υπέυθυνος αιμοδοσίας Ε.Λ.Βέροιας

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ