Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Αύριο Τετάρτη του Πάσχα, γίνεται, εκτός απροόπτου, η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»,
ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και ο καθορισμός συμβούλου για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Η συνέλευση αυτή η οποία θα πραγματοποιηθεί με δυο συγκεντρώσεις κτηνοτρόφων έξω από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας στα Ιωάννινα, δεν αναμένεται να κρίνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας.



Ωστόσο, πρόκειται για μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνέλευση για την πορεία της εταιρείας, καθώς ακολουθεί δυο μέρες μετά η γενική συνέλευση του μεγαλομετόχου της, Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία ενδέχεται να ληφθούν αποφάσεις για την πώληση ή την μεταβίβαση της «Δωδώνη». Σημειώνεται ότι οι Ενώσεις-μέτοχοι της «Δωδώνη» και ιδίως η δεύτερη μεγαλομέτοχος ΕΑΣ Ιωαννίνων, επιθυμούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις ως προς το ιδιοκτησιακό, ενώ και οι κτηνοτρόφοι έχουν καταθέσει προ πολλού πρόταση για να περάσει στους ίδιους η γαλακτοβιομηχανία. Ενδιαφέρον για την «Δωδώνη» φέρονται να έχουν εκδηλώσει και ξένοι μνηστήρες.

Στις 13 Μαίου οι εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ

Στο άλλο μέτωπο, εκείνο της συνεταιριστικής και εν πολλοίς «επτάψυχης» καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, υπενθυμίζεται ότι έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαίου η νέα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας για την έγκριση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 25 εκατ. ευρώ, με στόχο την είσοδο ιδιώτη επενδυτή στην εταιρεία. Η αποτυχία της διοίκησης να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις στη συνέλευση της 14ης Απριλίου βάζει φωτιά στη σεναριολογία, αλλά και απειλεί ευθέως πλέον τη βιωσιμότητα της εταιρίας. Το μπλόκο από τη ΣΕΚΕ επιβράδυνε τις εξελίξεις, ενώ έθεσε σε λειτουργία κάθε είδους μηχανισμούς, που αυτές τις ώρες «μάχονται» για όσο το δυνατόν καλύτερα πλασαρίσματα στο πλευρό των υποψηφίων επενδυτών.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι στην αύξηση δεν πρόκειται να συμμετάσχουν οι δύο βασικοί μέτοχοι ΑΤΕ και ΣΕΚΕ.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=299677&cid=8

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ