Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011


tolkas_2010_parliamentΤην επέκταση της λειτουργίας του θεματικού τραίνου “Snow Train” και στο Νομό Ημαθίας ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς ο Βουλευτής Ημαθίας κ Άγγελος Τόλκας.
Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ξεκινά δοκιμαστικά για το Καϊμάκτσαλαν  χιονοδρόμοι και επισκέπτες μπορούν να επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο απολαμβάνοντας ελκυστικές προσφορές.    
Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη ο Άγγελος Τόλκας κατέθεσε προς τους Υπουργούς πρόταση για δημιουργία συμπλέγματος χιονοδρομικών κέντρων με συμπληρωματικές δράσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο και ισχυρό κέντρο τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού στη βόρεια Ελλάδα.



Επιπλέον, επαναφέρει την ανάγκη για ολοκλήρωση των απαραίτητων οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών στην περιοχή.
Σύμφωνα με την πρόταση του Βουλευτή, τα τρία χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής (Σέλι, 3-5 Πηγάδια και Καιμάκτσαλαν) θα αναπτυχθούν – το καθένα με την ιδιαιτερότητά του - στον χειμερινό τουρισμό, τη χιονοδρομία και σε άλλες παράλληλες δράσεις, όπως ο αρχαιολογικός και θρησκευτικός τουρισμός και ο αγροτουρισμός.
Στόχος είναι η συνολική οικονομική ανάκαμψη της ευρύτερης περιοχής μέσα από την τουριστική ανάπτυξη, ώστε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό της εποχής.

Από το πολιτικό γραφείο του
Βουλευτή Ημαθίας - Άγγελου Τόλκα


Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Μεταφορά στο Καϊμακτσαλάν με Snow Train


Από την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου και κάθε Σαββατοκύριακο οι λάτρεις του σκι και του snowboard, θα μπορούν να ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν με τα δρομολόγια του Snow train, που εγκαινιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.snow_train_


Συγκεκριμένα εγκαινιάζονται δύο ζεύγη δρομολογίων από Θεσσαλονίκη προς Αρνισσα και αντιστρόφως, με έναν μοντέρνο συρμό, εξοπλισμένο με bar και εστιατόρια στα τρία από τα πέντε βαγόνια του, με παιδότοπο, καθώς και με ειδική σκευοφόρο, για την άνετη μεταφορά του εξοπλισμού σκι και snowboard.

Επιπρόσθετα, οι επιβάτες του Snow Train θα δικαιούνται 50% έκπτωση στην κάρτα εισόδου στο χιονοδρομικό κέντρο και επιπλέον εκπτώσεις σε προϊόντα εστίασης, ενοικίασης εξοπλισμού, διαμονής κτλ επιχειρήσεων του Παλαιού Αγιου Αθανάσιου.

Τα τρένα θα αναχωρούν από τη Θεσσαλονίκη κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 7.18 και 12.05.
Το εισιτήριο μετ επιστροφής κοστίζει 22 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς με το λεωφορείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Καϊμακτσαλάν και τον παλιό Αγιο Αθανάσιο)
arnissa_ose
Την Πιλοτική εφαρμογή του τρενοσκι.. ανακοίνωσαν σήμερα στην Έδεσσα σε κοινή συνέντευξη τύπου η ΥΦΕΣ Θ. Τζάκρη και ο ΓΓ του Υπ. Μεταφορών κ. Τσιόκας.
Μεταξύ των άλλων είπαν ότι η γραμμή θα ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη, θα φτάνει στην Άρνισσα και από εκεί λεωφορεία του ΟΣΕ θα πηγαίνουν τον κόσμο στο Χιονοδρομικό Κέντρο ή στον π. Αγ. Αθανάσιο.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ