Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011


 Τη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη τα μέλη της Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Ημαθίας, Αγγελική Γιαννάκη, Σίμος Καραγαβριηλίδης και Χάρης Κουρουζίδης.

Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων κατέθεσαν Πρόταση προς τη Δήμαρχο Βέροιας, η οποία περιγράφει αναλυτικά την εφαρμογή μιας «Στρατηγικής Μηδενικών Αποβλήτων», με στόχο την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης αλλά και της οικονομικής που προκαλείται από τα αστικά απορρίμματα.


Αναφέρθηκαν στην ανάγκη να περάσουμε σε προγράμματα διαλογής των απορριμμάτων στο σπίτι, με τη χρήση τεσσάρων κάδων, έτσι ώστε να αυξηθεί η ποσότητα των υλικών που θα πηγαίνουν προς ανακύκλωση, σε προγράμματα κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων αλλά και στην ανάγκη ενημέρωσης των δημοτών .
Εξέφρασαν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους για κατασκευή Μ.Ε.Α - Χ.Υ.Τ.Υ. όχι μόνο στη Θέση 12 αλλά και σε κάθε άλλη. Αντίθετα πρότειναν κατασκευή Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και μονάδα Κομποστοποίησης σε Διαδημοτικό επίπεδο, μέσω του νέου Φορέα Διαχείρισης που θα δημιουργηθεί από το Υπουργείο σύντομα.
Έθιξαν το θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) που ετοιμάζει ο Δήμος στον πρώην ΧΑΔΑ Μακροχωρίου, ώστε να αποφευχθεί το πρόστιμο από την Ε.Ε. και επίσης κατέθεσαν την αντίθεσή τους στις προτεινομένες μορφές επεξεργασίας των απορριμμάτων (καύση ή ενεργειακή αξιοποίηση) που τελευταία προωθούνται πανελλαδικά μέσω ιδιωτικών εταιριών γιατί είναι προφανέστατα ακριβότερες και λιγότερο φιλικές προς το περιβάλλον. Εκδήλωσαν τη διάθεση να στηρίξουν όσες πολιτικές του Δήμου έχουν με μια οικολογική οπτική καθώς και εκείνες τις δράσεις που αφορούν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών.

Η κα. Ουσουλτζόγλου τόνισε πως «το τελευταίο διάστημα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια άμεση λύση στο ζήτημα της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων του Ν. Ημαθίας και η οποία θα οδηγήσει στο κλείσιμο και τη σταδιακή αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α του νομού». Επίσης η Δήμαρχος ανέφερε ότι ήδη εξετάζονται διαφορετικοί τρόποι αποκομιδής και διαλογής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και ζήτησε την συνεργασία των Οικολόγων Πράσινων.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ