Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Αρ. Πρωτ.: 22572 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκάς οι βέβηλοι

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι:
1. Στην ακόμη ψευδονομαζομένη Βεργίνα οι Τάφοι των Μακεδόνων Βασιλέων, τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Θέατρο, τα εκπληκτικά κτερίσματα και τα άλλα βαρύτιμα κειμήλια της εθνικής μας κληρονομιάς, που απεκάλυψαν, τεκμηρίωσαν, αποκατέστησαν, ανέδειξαν και παρουσιάζουν τρεις τουλάχιστον γενεές Ελλήνων αρχαιολόγων, ταυτίζουν αναντίρρητα και ακλόνητα τον τόπο με τις Αιγές, πρώτη πρωτεύουσα των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων.
Γι’ αυτό, πριν την αρχαιολογική αποκάλυψη, ο απλός μακεδονικός ελληνισμός ονόμαζε σοφά επί αιώνες αυτόν τον τόπο Παλατίτσια. Ωστόσον, το ανελλήνιστο ελληνικό Κράτος ψευδονόμασε τον τόπο σε Βεργίνα το 1938, όταν ήδη είχαν βρεθεί τα πρώτα σοβαρά ευρήματα! Και, μετά την αποκάλυψη των Αιγών το 1978, εμμένει με αξιοσημείωτη μανία στην ψευδωνυμία με όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα λειτουργίας του, ακόμη και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του.
Βεργίνα, όμως, είναι όνομα Ρωμαίων γυναικών. Πρωτακούστηκε στη Μακεδονία τον πρώτο αιώνα π.Χ. από επιδρομείς, ουδέποτε το χρησιμοποίησαν αυτόχθονες γυναίκες και ουδέποτε επεκράτησε ως τοπωνύμιο επί χίλια οκτακόσια χρόνια μέχρι το 1938!
2. Με έγγραφά της προς όλη την αρμοδία ιεραρχία της πολιτικής εξουσίας και προς το Εθνικό Κέντρο Ιστορικών Ερευνών η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών επεσήμανε ότι, με τη βλακώδη εμμονή της στην ψευδωνυμία Βεργίνα, η Ελληνική Πολιτεία πλαστογραφεί συστηματικά την Ιστορία της Μακεδονίας και ανταγωνίζεται έτσι τους πλαστογράφους των Σκοπίων. Καμιά απάντηση! Ήλθαν, όμως, τα χειρότερα.
3. Κατά την τελευταία συνεδρίασή του, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε να εγκατασταθεί Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Νομού Ημαθίας στον ευρύτερο χώρο των αρχαίων Αιγών.
Το εν λόγω εργοστάσιο, εφ’ όσον λειτουργήσει, θα επεξεργάζεται ετησίως 50.000 τόνους απορριμμάτων και από την καύση αυτών θα παράγει ενέργεια. Η καθημερινή μεταφορά, επεξεργασία και καύση τόσων απορριμμάτων συνεπάγεται βεβήλωση του ιερού χώρου των Μακεδόνων, μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος, βαριά όχληση των συγκοινωνιών και αποτροπιασμό των πολυαρίθμων επισκεπτών των Αιγών.

4. Η UNESCO έχει κατατάξει τον χώρο των Αιγών στα υπό διεθνή προστασίαν μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μόνον οι Ταλιμπάν τα αφάνισαν, προς το παρόν, στο Αφγανιστάν.
5. Την αντίθεσή τους στη βεβήλωση εξέφρασαν ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, η επί τόπου αρμοδία Έφορος Αρχαιοτήτων, το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, οργανώσεις οικολόγων κ.ά.
6. Η απόπειρα βεβηλώσεως του χώρου εκ μέρους της προστάτιδός του (!...) Ελληνικής Πολιτείας έχει προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου η σχετική προσφυγή συζητείται μετά ελάχιστες ημέρες τη 17η Δεκεμβρίου 2008.
Με τα ανωτέρω δεδομένα, η τύφλωση των αρμοδίων είναι προφανής και πολλαπλώς επιβλαβής. Οφθαλμοφανής, επίσης, ο διεθνής αυτοδιασυρμός της Ελλάδος.
«Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες», λοιπόν; Πολλοί.
Εμείς οι Μακεδόνες είμαστε εδώ. Και «μόνοι ή μετά πολλών» θα φυλάξουμε τη Μακεδονία μας, όπως πάντα. Εκάς οι βέβηλοι, λοιπόν!
Μακριά πριν είναι αργά γι’ αυτούς, για τους τυφλούς και για τους ex officio σοφούς!

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Νικόλαος Ι. Μέρτζος Τερέζα Πεντζοπούλου-Βαλαλά

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ